Szerző: andrelowoa | október 9, 2010

2010. október 9. szombat

Az emberek akik nincsenek megtérve, azok nem lelki emberek, hanem úgy mondjuk, testiek. Így nem is érthetik Isten beszédét a Szent Bibliát. Erről is ír Pál, mert gondoskodott az Úr róla, hogy mindenre megadja a választ.

Mi pedig nem a világ lelkét kaptuk, hanem az Istentől való lelket, hogy megismerjük mindazt, amit Isten ajándékozott nekünk. Ezeket hirdetjük is, de nem emberi bölcsességből tanult szavakkal, hanem a Lélektől jött tanítással, a lelki dolgokat a lelki embereknek magyarázva. A nem lelki ember pedig nem fogadja el az Isten Lelkének dolgait, mert ezeket bolondságnak tekinti, sőt megismerni sem képes: mert csak lelki módon lehet azokat megítélni. A lelki ember azonban mindent megítél, de őt senki sem ítéli meg. Mert ki ismerte meg úgy az Úr gondolatát, hogy őt kioktathatná? Bennünk pedig Krisztus értelme van.
1 Korinthus 2:12-16,

“Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre;

most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan

engem is megismert az Isten.” (1Kor.13,12)

Emlékszem, hogy fiatal koromban az idős asszonyok mondogatták, hogy a bibliában minden le van írva. Hát forgattam is, de semmi értelmeset nem tudtam belőle kihámozni. Ezen ige olvasása a bizonyíték, hogy tényleg minden le van írva, és aki nem az Úr gyermeke, annak rejtve van belőle minden. A szemén hályog van.

Mindenek előtt tudnotok kell, hogy az Írás egyetlen próféciája sem ered önkényes magyarázatból, mert sohasem ember akaratából származott a prófécia, hanem a Szentlélektől indíttatva szólaltak meg az Istentől küldött emberek.
2 Péter 1:20

Vegyük ezt komolyan és adjuk át megfelelő időben azoknak akik érdeklődést mutatnak Isten igazsága iránt. Isten előkészíti azoknak a szívét, akiket kiválaszt a megvilágosodásra.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: