Szerző: andrelowoa | október 10, 2010

2010. október 10. vasárnap

Isten képes volt felhasználni az esendő ember képességeit, legyőzni korlátait. Az ihletésnek vannak bizonyítékai, a csodák. A csoda szó jelentése= cselekvő erő, Isten által véghezvitt, természet feletti erő, természet feletti tett. A hatvanhat könyv legtöbbje tartalmaz vagy utal csodákra.

Csodák Mózes idejében: 2 Mózes: Az egyiptomi tíz csapás, a Vörös tenger kettéválasztása, a mennyei manna 40 évig, a kősziklából fakadó víz, 4 Mózes: a rézkígyó,

Csodák Józsué idejében: a Jordán ketté válása, 3:5,
Jerikó falai leomlanak, 6: 1től,

Csodák Sámson idején. oroszlánkölyök elpusztítása Bírák 14:6,
szamár állcsontjából fakadó víz, 15:15,
az összedőlt templom, 16:30,

Csodák Elizeus és Illés ideje alatt:

a víz meggyógyítása:
21Ő pedig kiment a víz forrásához, sót dobott bele, és ezt mondta: Így szól az ÚR: Meggyógyítom ezt a vizet, nem okoz többé halált és terméketlenséget. 22És a víz meggyógyult, így van ez még ma is, Elizeus szava szerint, amelyet kimondott.
2 Királyok 2:21-22

az olaj megszaporítása
1Egyszer egy prófétatanítvány felesége így kiáltott Elizeushoz: Szolgád, az én férjem meghalt; és te is tudod, hogy szolgád félte az URat. Most eljött a hitelező, hogy elvegye két gyermekemet rabszolgájának. 2Elizeus megkérdezte tőle: Mit tehetek érted? Mondd meg nekem, mi van a házadban? Az asszony így felelt: Nincsen egyéb szolgálód házában, csak egy korsó olaj. 3Elizeus ezt mondta: Menj, kérj kölcsön edényeket ott kinn minden szomszédodtól, üres edényeket, de nem keveset. 4Azután menj be, zárd be magad és fiaid mögött az ajtót, és tölts ezekbe az edényekbe. Amelyik megtelt, tedd félre! 5Az asszony elment, és bezárta maga és fiai mögött az ajtót. Azok eléje rakták az edényeket, ő pedig töltögetett. 6Amikor megteltek az edények, ezt mondta az egyik fiának: Tégy elém még egy edényt! De az így felelt neki: Nincs több edény. Ezután nem folyt több olaj. 7Az asszony elment az Isten emberéhez, és elbeszélte ezt. Ő pedig így szólt: Eredj, add el az olajat, és fizesd ki az adósságodat. Ami pedig megmarad, abból élj a fiaiddal együtt!
2 Királyok 4:1-7,

a gyermek feltámadása 2 Királyok 4:8-37,
Fontosak a csodák mert egy bizonyosság Isten erejéről, mindenhatóságáról, és dicsőségéről. Ezekkel tudjuk bizonyítani, hogy Isten embereinek is van hatalmuk arra amire az Úr elhívta őket. Hogy az ő fennhatósága alatt vagyunk és ha ő úgy gondolja, hogy meg akarja mutatni az ő dicsőségét, akkor általunk vagy az ő emberei által tud csodát tenni, még ma is. Szeretik a tudatlan emberek mondani, csodák pedig nincsenek csak a mesékben. Akkor mutassuk meg nekik ezeket a történeteket, hogy eltudjanak gondolkodni, és a sok gyógyulás, szabadítás ami ma is történik azokat se feledjük el, hanem legyünk bizonyságtevők.
Ha tehetem mindig megnézem a 700-sok klubját, mert mindig van benne bizonyság, méghozzá nem is akármilyen. Csodaszámban valók amit érdemes meghallgatni, mert a hitünket erősíti. Az embereknek kellenek a bizonyságok, ezen én nem is csodálkozom, mert én is ilyen voltam. De ha egy árubemutatón el tudják adni az olcsó árukat, akkor mi ne legyünk kishitűek, mert mi nem egy olcsó evangéliumot hirdetünk és mellettünk a Szent Szellem tesz bizonyságot azzal, hogy nem hagy cserben minket.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: