Szerző: andrelowoa | október 11, 2010

2010. október 11. hétfő

Az Újszövetségben is vannak csodák, a fizikai világban sokan meggyógyultak olyan betegségekből ami abban az időben a lehetetlenséggel volt egyenlő. A szellemi világban, sok ördögűzés, démonoktól szabadulás történt és halottak feltámadása. A kozmikus csodák közé tartozott a vízen járás és a vihar lecsendesítése. De mindegyik közül a leghatalmasabb Jézus feltámadása, amivel bizonyította az Atya mindenhatóságát és azt, hogy igenis a feltámadás igaz. A mindenható Istennek semmi sem lehetetlen.

Szombat elmúltával, a hét első napjának hajnalán, elment a magdalai Mária és a másik Mária, hogy megnézzék a sírt. 2És íme, nagy földrengés volt, az ÚR angyala leszállt a mennyből, odament, elhengerítette a követ, és leült rá. 3Tekintete olyan volt, mint a villámlás, és ruhája fehér, mint a hó. 4Az őrök a tőle való félelem miatt megrettentek, és szinte holtra váltak. 5Az asszonyokat pedig így szólította meg az angyal: “Ti ne féljetek! Mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek. 6Nincsen itt, mert feltámadt, amint megmondta. Jöjjetek, nézzétek meg azt a helyet, ahol feküdt.
Máté 28:1-6,

Ebben az igében több dolog is van ami nem mindennapi, hanem egy csoda. Isten megrázta a földet, nem egy geológiai esemény volt, hanem Isten ereje. Az angyalok nem szoktak csak úgy közöttünk sétálni és leülni közénk beszélgetni. Az egész megjelenése külsőleg is egy csoda,” a tekintete mint a villámlás”. És Jézus eltűnt a sírból amit őriztek, sőt feltámadt, később pedig megjeleni több embernek.

Az apostolok idejében is történtek csodák, aminek az alapja főleg az egység volt. Hittek Jézus beszédében és engedelmesek voltak parancsára. Tették a dolgukat mégpedig telve voltak dinamisszal, lendülettel nem számított, hogy üldözik őket. Ők át akarták adni az örömhírt és ezért Isten áldása volt munkájukon. Nem annak örültek, hogy nekik van üdvösségük és szépen el vannak magukban, hanem más emberekhez is el akarták vinni az örömhírt, így velük volt Isten ereje és szaporodott a megtértek száma.
Vajon tudják az emberek a nagyegyházakban, hogy ma is meg kell térni minden embernek? Hogy nem elég a keresztség, mert Jézus nem azt tanította? Arról nem is beszélve, hogy azt egyáltalán meg sem említi az evangélium, hogy Máriához imádkozzatok mert ő fog majd megsegíteni. Kérjük a mindenhatótól Jézus nevében a bölcsesség és a kijelentés szellemét az emberekre, hogy megtudják mi az Isten akarata. Hogy megvilágosodjanak a Szentlélek által. Ámen.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: