Szerző: andrelowoa | október 11, 2010

Napi áhítat – 2010-10-11 – Jel 13,11-18

„…Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert emberi szám az. Az o száma pedig hatszázhatvanhat.” Jel 13,11-18

Nehéz könyv a Jelenések könyve. Végig szimbólumokból van összeszove. Kétezer év szektás eltévelyedéseinek legnagyobb része abból táplálkozik, hogy szószerint próbálja érteni annak szimbólumait, vagy tetszése szerinti magyarázatokat olvas ki belole. Ennek egyik tipikus példája a fenti szám. Különbözo kombinációkkal már sok történelmi személyre alkalmazták, Nérótól Sztálinig és a pápáig. A Jelenésekben valóban uralkodik a számszimbolika, de azt csak egységében és összefüggésében lehet megérteni, még úgy sem mindig, mert néhány képnek a kulcsa elveszett kétezer év sok elfelejtett szimbóluma között. Ezt a számot, a gonosznak, vagy gonoszságnak számát meg tudjuk fejteni. A hét a földi tökéletességnek, a három az isteni tökéletességnek a számszimbóluma. A 777 volna tehát a földön megvalósuló isteni tökéletesség száma. A hat = a megrontott tökéletesség, a tökéletesség hiánya. Háromszor együtt, 666 a földön, emberileg megvalósuló, de emberfeletti eredménnyel romboló tökéletlenség, mindaz, amibol az isteni tökéletesség hiányzik. Nem önálló hatalom, csak negatív ero, ellentéte a jónak, a szeretetnek, mindannak, ami Istentol származik. Azonnal megjelenik mindenütt, mihelyt Istenrol levesszük a szemünket.

Kegyelmes Istenünk, adj nekünk ígéreted szerint értelmet, hogy ne tévedjünk el szent igédnek értelmetlen, saját elképzeléseink szerinti boncolgatásában. Tudjuk, nem vagyunk képesek arra, hogy könyved hatalmas szimbólumait mind meg tudjuk érteni. Adj elég alázatot, hogy megálljunk ott, ahol értelmünk nem talál világos magyarázatot. De ahol megtalálja, ott tudjunk abból erot nyerni. Orizz meg a gonosztól. Orizz meg attól, hogy szemünket bárki vagy bármi másra irányítsuk, mint a te mindenható hatalmadra és szeretetedre. Ami nem toled jo, az gonosz. Hadd ismerjük fel és tartsuk távol magunktól. Bocsásd meg tökéletlenségünket és szabadíts meg tole. Ámen.
(Varga László: Isten asztaláról)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: