Szerző: andrelowoa | október 14, 2010

A KÜLDETÉS NYITJA

“Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el azért, tegyetek tanítványokká minden népet…” (Mt 28,18-19).

A missziói parancs alapja Jézus Krisztus tekintélye, nem pedig a pogányok (népek) rászorultsága. Hajlamosak vagyunk arra, hogy Urunkat úgy tekintsük, mint aki segítség az Istenért végzett vállalkozásainkban. Urunk teljhatalmú Úr a tanítványai felett. Ő nem mondja azt, hogy a pogányok elvesznek, ha mi nem megyünk közéjük. Egyszerűen ezt mondja: “Menjetek el és tanítsatok minden népet”, menjetek, az én korlátlan hatalmam kijelentése alapján, tanítsatok és hirdessétek az Igét a velem való élő megtapasztalás alapján.

“A tizenegy tanítvány pedig elment… a hegyre, ahova Jézus rendelte őket” (16). Ha meg akarom ismerni Krisztus egyetemes és korlátlan hatalmát, ismernem kell Őt magát és tudnom kell, hogyan lehetek vele egyedül; rá kell szánnom az időt, hogy imádhassam azt, akinek a nevét viselem. “Jöjjetek énhozzám!” (Mt 11,28). Ez az a hely, ahol találkozunk az Úr Jézussal. Fáradt vagy és meg vagy terhelve? Istennek milyen sok szolgája van így! A világ egyetemes, fenséges Urának ezeket a csodálatos szavait száműzzük az utó-összejövetelek kereteibe. Ezeket Jézus a tanítványainak mondta. “Menjetek el ezért…” A “menj” egyszerűen azt jelenti: “élj”. A Cselekedetek 1,8-ban írja le, hogyan menjünk. Nem azt mondta: “Menjetek Jeruzsálembe és Júdeába és Samáriába”, hanem “lesztek nekem tanúim” mindezeken a helyeken. Elvállalja, hogy Ő építi ki útjainkat.

“Ha énbennem maradtok és az én beszédeim bennetek maradnak…” (Jn 15,7) – így kell “mennünk” személyes életünkben. Mindegy, hogy hova helyez. Isten tervezi el az utakat.

“De semmivel sem gondolok…” (Csel 20,24). Így járjuk az utat mindaddig, míg hazaérünk.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: