Szerző: andrelowoa | október 19, 2010

Napi áhítat – 2010-10-19 – Márk 9,42

„Aki csak egyet is megbotránkoztat e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tengerbe vetik.” Márk 9,42

Micsoda félelmetes felelosség! Azt vállaljuk, hogy felelünk magunkért, családunkért, esetleg barátainkért, munkatársainkért, de hogy tudjunk felelni még azokért is, akiket rohanó korunkban észre sem veszünk? Hányszor megyünk el az utcán csúnya beszéddel, s észre se vesszük, hogy komoly gyermekek arca összerándul. Hányszor mondunk olyan szavakat saját gyermekeink elott, teszünk olyan tetteket, melyek éles ellentétben vannak azokkal a szép szavakkal, melyekkel oket próbáljuk nevelni. Sok gyermek züllik le azért, mert papi vagy nagyon kegyes családokban képmutatást lát és meghasonlik. Hányan maradnak távol az egyháztól azért, mert olyanok térítgetik oket, akik pár évvel ezelott gúnyosan vagy éppen eroszakosan zárták el elolük a templom ajtaját. Megrémülünk, ha végig gondoljuk súlyos mindennapi felelosségünket. Mert a Krisztus példátlanul kemény ítélete éppen a keresztyénekre vonatkozik. Ha egy kocsmatöltelék részegen káromkodik, azon egészséges lelku ember vagy gyermek is csak nevet, nem érdekes. Ha egy ateista gúnyolja a hitet, az senkit meg nem botránkoztat, o már ilyen. De ha egy közismert keresztyén másképp viselkedik a gyakorlatban, mint a beszédben, az a botránkoztató, az méltó a Krisztus ítéletére.

Kegyelmes Istenem, oszintén kérem bocsánatodat azokért a bunökért, melyeket úgy követtem el, hogy észre se vettem, csak a te mai üzeneted ébreszti rá a lelkiismeretemet. Vajon gyermekeim mit látnak rajtam? Vajon nem azért nem fordulnak hozzám lelki kérdéseikkel, mert olyan dolgokat fedeztek fel bennem, melyek elvették a belém vetett bizalmukat? Vajon nem azért látom néha fél szemmel, hogy gyermekeim valamelyik barátja elhúzza a száját, ha én oszinte szavakkal próbálom feléd irányítani? Figyelmeztess, Atyám, hogy jobban figyeljek arra, mit látnak mások rajtam. Taníts oszinte, egyenes magatartással meg nem botránkoztatni a te gyermekeidet. Ámen.
(Varga László: Isten asztaláról)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: