Szerző: andrelowoa | október 21, 2010

2010. október 21. csütörtök

A Szent Szellem az örökkévaló Istenség harmadik személye, aki egyenrangú, örökkévaló és egyidejűleg létező az Atyával és a Fiúval. Az ő szolgálata, hogy meggyőzze, és megtérésre indítsa az embert, s kijelentse a Fiút és az Atyát a hívő számára. A Szent Szellem Jézus Krisztus megdicsőülése óta csodálatosan munkálkodik mindazokon keresztül, akik a Fiú által hisznek az Atyában. Ezért hívjuk jelen korunkat a Szent Szellem korának.

A gonosz mindent megtett a nagyegyházak területén, hogy csak beszéljenek róla, de ne érezzék jelenlétét, ahogyan a hívőket tanítja, oktatja, útbaigazítja, megfeddi, imádkozik és közbenjár, igazságra vezet, az Úr Jézust dicsőíti. Figyeljük meg ahol a Szent Szellem munkáját nem fogadják el ott nem is dicsőítik Isten Fiát Jézust.
A Szent Szellem meggyőző, hírvivőket küldő, elhívó, irányító , ajándékokat osztogató, elragadó.

A Szent Szellemről szóló tanítás az egyik legfontosabb Isten igéjében. Ezért aki hívőnek mondja magát keresnie kell mindazt amivel megismerheti őt. Az Ószövetség több mint 90 alkalommal említi.

Jóságos Lelkedet adtad , hogy értelmessé tegye őket.
Nehémiás 9:20,

Az Újszövetség több mint 260 alkalommal említi, 39 különböző névvel.

Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal.
Róma 8:26,

A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő tanít majd meg titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek.
János 14: 25,

Bizony, bizony mondom néktek, ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.
János 3:5,

Ezek keményszavak és elgondolkodtatnak vajon a baba keresztség elég ahhoz, hogy üdvössége is legyen majd ha felnő?

Ezt mondta a Lélek Fülöpnek: ” Menj oda, és csatlakozz ahhoz a hintóhoz.”
ApCsel 8:20,

Amikor kijöttek a vízből, az Úr Lelke elragadta Fülöpöt, és nem látta többé az udvari főember, de örvendezve haladt tovább az útján.
ApCsel 8:39,

Láthatjuk, hogy ebben az hat igében, hogyan jellemzi az ige a Szent Szellem cselekvő erejét.
Tanította, imádkozott, esedezett, fohászkodott, tanított, eszükbe juttatott, újjá szülhet, irányítja, elragadta és máshová áthelyezte, boldoggá tette.

Ki ne akarná megismerni ezt a nagyszerű személyt, mert ő egy létező személy amely ugyan test nélküli, de mégis létező személy. Sajnos sokan nem is gondolják milyen fontos dolog őt szeretni, elfogadni, tisztelni, imádni és a kedvében járni, igen a kedvében járni, mert nagyon érzékeny személy. Hogyan járhatunk a kedvében: Úgy, hogy bűnmentes életet élünk és szeretettel beszélünk hozzá, megtartjuk a biblia tanításait, megkérdezzük a véleményét mielőtt döntünk fontos dolgokról, és megtanulunk figyelni rá. Mert ő is próbál nekünk segíteni, csak nem halljuk az élet zajos dolgaiban a szavát. Néha legyünk csendben és várjunk rá, hogy haljuk a szavát, vagy az üzenetét.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: