Szerző: andrelowoa | október 21, 2010

Napi áhítat – 2010-10-21 – 1Móz 26,18

„Ismét kiásta Izsák azokat a kutakat, amelyeket apjának, Ábrahámnak az idejében ástak, de Ábrahám halála után a filiszteusok betömték, és ugyanúgy nevezte el azokat, ahogyan apja nevezte oket.” 1Móz 26,18

Nagy dolog a kút sivatagos vidéken. Hónapok nehéz munkája kellett ahhoz annakidején, hogy forrást találjanak. Akkor volt valaki otthon egy helyen, ha saját maga ásta kút állt rendelkezésére. Ábrahám gondos gazda volt, amerre járt, kutakat ásatott. De o is vándorolt. Az ellenség pedig – milyen érdekes – ahelyett, hogy magáévá tette volna, csakazértis betömte a kész, élovizet adó kutakat. A fiának, Izsáknak minden egyes kutat újra ki kellett ásnia. – Isten szavának élo vize itt buzog életünk gyökerénél. De korunk, életünk, hitünk ellenségei mindent elkövetnek, hogy betömjék a hozzá vezeto utat. Nem elég oseink hite, magunknak kell azt megtalálni. Alapos munkával kell ásnunk mind az igében, mind saját lelkünkben, míg felbuzog lelkünk mélyén a hitnek élo vize. Ugyanaz lesz az, ami atyáinké volt, nem kell új név, a víznek is ugyanaz lesz az íze, a hatása, az áldása, élo ereje. De rohanó korunk sivatagában otthonra csak akkor találunk, ha az osi hit a sajátunkká vált. Ha magunk tudjuk naponta lelkünk szomját oltani vele.

Istenem, olyan kietlen, sivatagos világban adtál életet nekem. Ellenségeid mindent megtesznek, hogy eltávolítsanak toled. Néha már szinte sikerült. Hiába szólt az ige, hiába voltam magam is büszke hitvalló oseinkre, magam nem éreztem áldó kegyelmedet. Szomjazott a lelkem valami jobbra, igazabbra, és nem vettem észre, hogy ott van mellettem Krisztus személyében az igazság és az élet. Köszönöm, hogy nekem is megadtad oseim hitét, köszönöm, hogy most már tudom, hogy Krisztus engem is megváltott. Nem én ástam a kutat, te ajándékoztál meg osi hitünk élo vizével. Add, hogy ássak tovább, tartsam magam is tisztán magamban is a hit kútját, és adj erot utódaimnak, hogy ok is megtalálják, újra ássák ki élo hitünk áldott forrását. Ámen.
(Varga László: Isten asztaláról)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: