Szerző: andrelowoa | október 23, 2010

Napi áhítat – 2010-10-23 – Máté 5,13

„Ti vagytok a föld sója. Ha a só megízetlenül, mivel lehetne az ízét visszaadni? Semmire se való már, csak arra, hogy kidobják és eltapossák az emberek.” Máté 5,13

A legkeményebb ítélet mind az egyház, mind az egyes keresztyén ember felett. E világ olyan, amilyen, azon hiába osztozkodunk, hogy nem olyan, amilyennek mi szeretnénk. De van benne egy igazi magasrendu feladatunk. A mi feladunk, akik magunkat a Krisztus neve után keresztyéneknek, Christianus-oknak nevezzük. Hogy jó ízt adjunk a világ ételének. Nem kell ahhoz nagy sokaság. Elég egy akkora mennyiség, amennyi só kell az ételben. Anélkül hiába van benne minden remek nyersanyag, hiába szakács minden tudománya, ehetetlen az étel. Ma látjuk, Krisztus nélkül, az o törvényének érvényesülése nélkül mennyi nyomor, mennyi kiábrándultság, mennyi boldogtalan, magát feleslegesnek tudó ember van remek civilizációnk ellenére. Nagyon kellene az egyháznak és tagjainak öntudatos, áldozatos munkája. De csak akkor, ha az egyház és tagjai meg vannak arról gyozodve, hogy ok a föld sója, ok azok, akik Isten Lelkének irányítása alatt boldogságot, életcélt, szolidaritást, békességet hozhatnak a földre, és hogy erre képesek, ha teljes hittel vetik alá magukat a Lélek vezetésének. Anélkül az egyház nem jó semmire. Az elbizonytalanodott, öntudatát vesztett egyházat és tagjait joggal tapossák sárba az istentelenek. Krisztus adja meg nekik ehhez a jogot.

Uram, hálásnak kellene lennem, hogy ilyen gyönyöru feladatban adsz részt nekem. De nem tudok érte hálát érezni. Vagy egyszeruen nem érzem magam arra illetékesnek, sem képesnek, vagy olyan súlyosnak érzem a terhét, hogy összeroppannék alatta, ha boldogan vállalnám. Pedig te nem kívánsz tolünk eronkfeletti szolgálatot. Tolem is csak annyit, amennyit megtehetnék. Irányíts, hogy vegyem észre, hogyan lehetnék sója kis társadalmamnak. Hogy itt, ahol élek, tudjak örömet, boldogságot, békességet teremteni. Erosítsd meg egyházamat, tedd irányítóvá közöttünk, ne engedd méltóvá lenni az eltaposásra. Te magad szólj általunk hatalmas szóval. Ámen.
(Varga László: Isten asztaláról)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: