Szerző: andrelowoa | október 24, 2010

Napi áhítat – 2010-10-24 – Ap.Csel 5,1-11

„Péter így szólt: Anániás, miért szállta meg a sátán a szívedet, hogy hazudj a Szentléleknek, és félre tégy magadnak a föld árából? Ha megmaradt volna, nem neked maradt volna meg?… Nem embereknek hazudtál, hanem Istennek.” Ap.Csel 5,1-11

Egyike az Újszövetség legkegyetlenebb történeteinek. Péter apostol halálra ítél egy keresztyén házaspárt, és azok azonnal meg is halnak. Pedig mai szemmel nézve nem is követtek el valami szörnyu bunt. A elso jeruzsálemi gyülekezetben akkora volt a lelkesedés, a hit ereje, a kölcsönös szeretet, hogy megvalósították a teljes vagyonközösséget. Nem volt kötelezo. Az lépett be, aki akart. Az eladta a vagyonát, vagy ha közösen használható volt pl. a háza, azt adta át az egyháznak. Azt közösen használták, a pénzbol pedig mindenki egyformán részesült, akár sokat, akár keveset hozott be a közösségbe. Anániás és felesége bekívánkozott, eladta a birtokát, de biztonság kedvéért az árát letagadták, és csak egy részét adták be a közösbe. Nem a pénzért, hanem a hazugságért ítéli oket Péter Isten nevében halálra. – Sajnos, ebben a csodálatos gyülekezetben sem sikerült ezt a közösséget sokáig fenntartani. Beleszegényedtek, meghasonlottak. Pál téríto útjain évtizedek után is gyujtést szervez a leszegényedett gyülekezet segélyezésére. Nem vagyunk képesek önzés nélkül élni. De Istennek hazudni nem szabad. A képmutatás tilos, ezért jár a halálos büntetés.

Uram, bevallom, én se mernék belépni egy olyan közösségbe. Mennyi kár származott abból, amikor hit nélkül, segítséged nélkül próbálták azt megvalósítani. Talán még benned se lenne erom annyira bízni, pedig tudom, hogy amim van, neked köszönhetem, ha te úgy döntesz, úgyis elvesztek mindent. Emberekben pedig, a legmélyebben hívokben, még magamban se bíznék, hogy ne akarnék többet kapni a közösbol, mint amennyi megillet. De hazudni sem akarok. Arra segíts, Uram, hogy tudjam, semmi sem az enyém, tudjak áldozni annyit, amennyit te kérsz tolem. Ámen.
(Varga László: Isten asztaláról)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: