Szerző: andrelowoa | október 27, 2010

Napi áhítat – 2010-10-27 – Ap.Csel 27,20-26

„Eros vihar tombolt. Elveszett életben maradásunk minden reménysége… Pál így szólt: … Jó reménységben legyetek, mert egy lélek sem vész el közületek, csak a hajó… Istennek angyala… azt mondta: Ne félj Pál, neked a császár elé kell állanod, és Isten neked ajándékozta mindazokat, akik veled vannak a hajón.” Ap.Csel 27,20-26

Hosszú idon át tartó vad viharban mindenkinek elvész a reménysége. Ezt mi tudjuk a legjobban. Olyankor tehetetlenség következik, a megmaradt lehetoségek elvesztése, egymás hibáztatása, a pusztulás. Ilyenkor látszik meg igazán a hit ereje. Aki tudja, hogy élete Isten kezében van, az elso ijedelmek után tudomásul veszi, hogy életveszedelemben is éppen olyan szilárdan áll Isten kezében, mint a jólétben. Tud körülnézni, tud másokat bátorítani, erot önteni, lehetoségeket észrevenni. – Isten végrehajtja a maga akaratát. Az o tetteit mindig céljai felol lehet és kell megérteni. Pálnak még feladatai vannak. A császár elé kell állnia, függetlenül vihartól, veszedelemtol. Pál erre kijelentést kapott. Nekünk az ritkán adatik meg, de van, amikor megadatik az a belso tudat, hogy nincs baj, itt van, jelen van Isten cselekvése. Csodálatos az a nyugalom, ami olyankor elárasztja az embert. Pál csak egy fegyenc azon a hajón, de Isten embere. Akik azelott rá se néztek, most megérzik nyugalmának erejét. Jó dolog ilyen ember közelében lenni. Az övéiért Isten a többieket is megtartja.

Istenem, add meg nekem is azt a nyugalmat, amit a biztos hit ad nagy baj idején. Te nem a bajtól mented meg a tieidet, hanem erot, segítséget, biztonságot adsz a bajban. Milyen irigylésre méltó különbség van a rémülten kapkodó, kiabáló tömeg, és a benned bízó, a lehetoségeket nyugodtan számba vevo, másokra is erot sugárzó híveid között. Add meg nekem is ezt a nyugalmat, ezt a biztonságot. Nem tudom, zavaros világunkban mikor kerülök, kerülünk életveszedelembe. Ha lehet, szabadíts meg tole, de ha nem lehet, mert a mindent elárasztó buntömeg belesodor, mento kezedet nyújtsd felénk. Eros hitet adj, nehogy magunk engedjük el szabadító kezedet. Ámen.
(Varga László: Isten asztaláról)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: