Szerző: andrelowoa | október 28, 2010

2010. október 28. csütörtök

Az Ószövetségben csak némelyekre szállt rá a Szentszellem, de nem nyugodott meg rajtuk, nem lakott bennük. Jézus megígérte a tanítványoknak, hogy a Szellem eljön, bennük lakik és soha el nem hagyja őket.

“Én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad,nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét, akit a világ nem kaphat meg, mert nem látja őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz.”
János 14:16-17,

Jézus míg élünk itt a földön, az ügyvéd szerepét tölti be az életünkben, ezt ebben az igében tudtunkra is adja. “és másik pártfogót ad nektek” Ő ugyan nincs itt testben a földön, de Lélekben itt van velünk és minden hívővel.
Pünkösdöt az egyház születésének is hívjuk, mert ott mutatta meg az erejét, dicsőségét igazán a Szent Szellem.

Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen, hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek. Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre. Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni: úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak.
ApCsel 1:1-4,

Vajon a mostani időben mit is szólnánk ha a Lélek így nyilvánulna meg közöttünk? Szélroham, zúgás, lángnyelvek! Hát valószínű, hogy megijednénk, sírnánk ,vagy nem is tudom mit csinálnánk. De úgy tűnik, hogy az akkori emberekben a Szellem egy nyugodtságot, békességet adott, és természetesnek vették. Jó lenne megtapasztalni olyan közelségből, ahogy akkor megjelent. A Szent Szellem alakította az egyházat élő templommá, a hívőket meg kövekké akik illeszkednek egymáshoz és egységben vannak. A Szent szellem hoz kenetet, megvilágosodást, iránymutatást, osztja a kegyelmi ajándékokat a tagok számára. Jézus Krisztus az egyház feje és Szelleme által jutunk bölcsességhez, kijelentéshez és az egész életünk folyamán ismerettel bővelkedünk. Amit nekünk kamatoztatni kell, tovább kell adni, hogy más emberek is átéljék azt a csodát amit mi élvezünk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: