Szerző: andrelowoa | november 6, 2010

2010. november 6. szombat

A Szent Írás beszél Szeráfokról is. Ez a szó annyit jelent” lángolók” vagyis lángolóan, szeretni dicsérni, magasztalni az Urat.A szeráfoknak hat szárnyuk van, mindegyiknek van jelentése. Az elsővel a lábukat takarják be, ami annyit jelent: hogy szent szolgálatban állnak, kettővel az arcukat takarják el: ez azt jelenti, hogy tisztelik és hódolattal vannak Isten iránt, a következő két szárnyukkal pedig repülni tudnak: ez pedig az engedelmesség jele.
Az Isten trónjánál állnak és folyamatosan éneklik, ” Szent, Szent, Szent a Seregek Ura,.
Ézsaiásnak volt egy látása a mennyről ahogy a trónon ült az Úr.

Szeráfok álltak mellette,hat-hat szárnya volt mindegyiknek: kettővel arcát takarta el, kettővel lábát fedte be, kettővel pedig repült. így kiáltott egyik a másinak: Szent, szent, szent a Seregek Ura, dicsősége betölti a földet! Ézsaiás 6:2-3,

Ezek a különleges angyalok Isten dicsőítői, ők sehova sem mennek hanem az Urat szolgálják szüntelen. Az ige mondja Isten a dicséretekben lakik. Valójában ez is ezt támasztja alá.

Ezen kívül vannak a Kérubok, ők különböznek a szeráfokktól mégis kapcsolatban vannak velük. A kérubok jelen voltak az Éden kertjénél lángoló kardokkal, bele voltak szőve a mózesi szent hajlék kárpitjába. Két hatalmas olajfából készült kérub árnyékolta be a szövetség ládáját, Salamon templomában. A szövetség ládáján levő két kérub, valójában nem is látja egymást, mert lehajtott fejjel őrzik a ládát. Csak akkor láthatják egymást, amikor meghintik vérrel a ládát és annak tükrében nézhetik a másikat. A kérubok a megváltott szentek szimbólumai. Ha mi az Úr Jézuson keresztül nézünk a testvérünkre, vagyis a véren keresztül, akkor szentnek fogjuk látni. (2 Sámuel 6:2,)

A Szentírásban mindennek jelentése van, amit az egyszerű ember nem is gondol. Isten minden dolgot tökéletesen teremtett meg,illetve talált ki. Bizonyosság ez nekünk, ha csak úgy megírták volna ezeket a dolgokat lehetetlen lett volna igy kitalálni.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

<span>%d</span> blogger ezt szereti: