Szerző: andrelowoa | november 8, 2010

Napi áhítat – 2010-11-08 – 1Kor 15,17-18

„Ha Krisztus nem támadt fel, semmit nem ér a hitetek, még buneitekben vagytok. Sot akkor azok is elvesztek, akik Krisztusban hunytak el.” 1Kor 15,17-18

Mai szemmel nézve egészen különös, hogy az apostolok téríto igehirdetése nem a Jézus tanítására, nem is csodáira, gyógyításaira épült, tehát olyan dolgokra, amit mai eszünkkel a legfontosabbnak és leghatásosabbnak tartunk, hanem dönto mértékben a Krisztus halálát és feltámadását hirdették, amit ma még az Istenben hívo keresztyének jórésze is legendának tart. Mi az, ami mai szemmel is igazolhatja a feltámadás valóságát? Nem az, amit mondtak vagy leírtak az apostolok, hanem a magatartásuk. Mások által kitalált hazugságért már sokan önként vállalták a halált, lásd a bigott náci és kommunista hosöket. De maga által kitalált hazugságért nem. A Jézus feltámadását, ha nem történt volna meg, csak az apostolok találhatták volna ki. Oket pedig kivétel nélkül bíróság elé állították, a legszörnyubb kínzásokkal fenyegetve, hogy vallják be, hogy hazudtak, Jézus nem támadt fel. Ok pedig szintén kivétel nélkül szinte szembekacagták a bírákat: Öljetek meg nyugodtan, nekünk az csak haszon, hamarabb lehetünk Jézusnál, aki vár, akivel feltámadása után többször is személyesen találkoztunk. Ha letagadnák a Jézus feltámadását, nyerhetnek még néhány évi ittnyomorgást, de elvesztik a saját feltámadásukat. Hát nem bolondok nem vállalni a vértanúságot! Így marad ma is érvényben a Pál figyelmeztetése: Ha Krisztus nem támadt fel, semmi hasznunk nincs a hitünkbol. Amit o ad, nem más, mint a már itt megkezdett örök élet.

Uram, Istenem, emeld fel tekintetemet, hogy lássam azt, ami több és más, mint a földi nyomorgás. Hogy lássam a léleknek minden anyagi megkötöttségtol szabad, más, boldog világát. Hogy a Krisztus feltámadása világítsa meg látásomat és vágyamat az általa megígért mennyei örök életre. Tudom, hogy szeretsz, és szereteted nem csak a pillanatnyi elmúló életemre szól. Ha azt akarod, hogy veled legyek a mennyben, ajándékozz meg a hit bizonyosságával, hogy földi életemnek is az adja meg nyugalmát, értékét és boldogságát, hogy érdemes itt mindent vállalni, mert ott vár rám a feltámadás boldog találkozása. Ámen.

(Varga László: Isten asztaláról)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: