Szerző: andrelowoa | november 12, 2010

November 12.

Uram, kérlek, hallgasd meg könyörgésemet, csak nálad találok vigaszt, csak benned van menedékem!

Isten magasra emeli az alant lévoket, a gyászolókat oltalmazza segítsége. (Jób 5,11)

A bajban összeszorul az ember gyomra, és a fájdalom könnyeket csal a szembe. Csak ülök a szobámban, és Uramhoz kiáltok. Rám szakadt a világ, olyan lettem, mint a tékozló fiú; nyomorúság és bánat lett úrrá rajtam, de nekem most nincs erom hazatérni. Arra várok, hogy az Atya fusson elémbe, nemcsak a házunk kapuja elé, hanem egészen idáig, a fájdalom és a szégyen tisztátalan disznóólába, a szobám szenvedo mélyére. Hol vagy most? Merre jársz? Miért nem segítesz nekem? Miért nem könyörülsz rajtam? Még a fénysugár is bánt, amely átszökik a vastag függönyön. Ma nem derít ilyen egyszeruen jókedvre a Nap fénye, ma nem elég a természet mosolya. Mikor valódi gondok vannak. Nem veszi le vállamról a terhet, és nem oldja az elvesztés bénító fájdalmát. Hol vagy? Miért nem szenvedsz velem? – És villámként hasít elmémbe: már megtette, már szenvedett, helyettem, már szenvedett velem! Ez az én Gecsemáné-kertem. Ez a kehely az én keseruségem kelyhe, de o már ivott belole, helyettem. O már járt itt elottem, járt itt értem!
Elhúzom a függönyt. Nem fogok kimenni a napra sétálni, de azt azért engedem, hogy az arcom süsse. Mert most már egy kicsit jobb. Mert nálam járt, hogy megvigasztaljon az én Istenem!

Írott kövem dobom a mélybe, / Megreng a Föld sok ezer évre
S késoi bunös, bús szemek / Megértenek. (Ady Endre)

Tudom, Uram, hogy a földi élet nem csupa napfény, hanem sötét árnyék és zivataros felho is rettenti benne szívünket, csak azt kérem toled, Istenem, ne engedd, hogy sokáig nyomjon a bajoknak terhe, adj gyozelmet a saját szívem felett, hogy semmi el ne szakítson toled! Ámen.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

<span>%d</span> blogger ezt szereti: