Szerző: andrelowoa | november 15, 2010

Napi áhítat – 2010-11-15 – 1Kor 12,4-27

„A kegyelmi ajándékokban ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz… aki úgy osztogatja kinek-kinek az o ajándékait, amint akarja. Mert ahogy a test egy, bár sok tagja van… ugyanúgy a Krisztus is… Ti pedig a Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai.” 1Kor 12,4-27

Az egyház egyszerre látható és láthatatlan. A látható a megszervezett egyház, a láthatatlan mindazokból áll, akik Krisztust követik. A ketto csak részben fedi egymást. A láthatóban vannak hitetlenek is, a láthatatlanban például idegenben élok. A látható egyház tagjai nyilvántartásba vannak véve. A láthatatlan tagjait csak Krisztus ismeri. Gyönyöru kép: az Egyház a Krisztus teste. O a Fej, mi az o tagjai vagyunk. Minden tagnak más a szerepe, más a feladata, más a szolgálata, akár a test tagjainak. Ezt a szerepet az egyes tagok ajándékai határozzák meg: a tehetség, a tanultság, a társadalmi helyzet, a többi tagok bizalma, egy választás sikere. A fontos: tudni azt, hogy ez mind Isten ajándéka, akkor is, ha embereken, talán éppen emberek rosszakaratán múlik. Akkor a tag úgy fogadja el azt a helyet, ahova Isten helyezte ot, azt a feladatot, mely éppen oreá vár, és úgy segíti a többi tag munkáját, akár mint vezeto, akár mint vezetett, mint aki közvetlenül Istennek szolgál. Ehhez kell a keresztyén alázat és bátorság: elfogadni az alacsonyabb feladatot, de ha kell, vállalni a magasabbat is.

Istenem, nagy ajándékod, hogy én is a Krisztus testének tagja lehetek. Sokszor bosszankodom azon, hogy egyházam nem úgy muködik, ahogy én szeretném. Gyarló emberi szervezetet látok, melyben sokszor emberi érdekek, rövidlátás, önzés, veszekedés érvényesül. De az is látom, hogy ez a beteg test mégis képes volt túlélni minden más, hatalmas, bölcs, uralkodó szervezetet. Csak a te erod tarthatta meg. Nekem is kell ez az ero, ez a közösség. Benne akarok élni, benne szolgálni, benne meleg otthonra lelni. Nem beletörodni hibáiba, hanem képességem szerint javítani azokon. Vállalni terheit, segíteni szolgáit és tagjait, bírálni keményen is, ha kell, de vállalni benne a magam feladatát. Segíts, hogy megtehessem. Ámen.

(Varga László: Isten asztaláról)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

<span>%d</span> blogger ezt szereti: