Szerző: andrelowoa | november 21, 2010

Napi áhítat – 2010-11-21 – Ézs 42,1-4

„Ez az én szolgám, akit támogatok, az én választottam, akiben gyönyörködöm. Lelkemmel ajándékoztam meg, törvényt hirdet a népeknek. Nem kiált, nem lármáz, és nem hallatja szavát az utcán. A megrepedt nádszálat nem töri össze, a füstölgo mécsest nem oltja ki, igazán hirdeti a törvényt… Tanítására várnak a szigetek.” Ézs 42,1-4

A próféta a Messiásról beszél. Kijelentést kapott róla, azt kell írásba foglalnia. Maga se látja tisztán az arcát. Csak a munkájáról tud vallani. De azt világosan látja, hogy Isten szeretete lakozik majd benne. Ezen a helyen három vonását mutatja meg: Nem lesz benne semmi idegen, semmi rossz, mindenben Isten akaratát fogja megvalósítani, azért gyönyörködhet benne az Atya. Törvényt fog hirdetni, nem csak a zsidó népnek, a föld minden népének. Még a távoli szigeteken is csak akkor lesz rend és békesség, amikor megismerik az o törvényét. Mindezt hangoskodás nélkül, csendben, teljes szeretettel fogja végrehajtani. Megértéssel fordul majd a gyengék, a megtörtek felé, és akikben már csak pislákol az élet öröme, mind hozzá fordulhatnak. Majdnem ötszáz év kellett ahhoz, hogy ez a prófécia valóra váljék. De Jézus és tanítványai teljes joggal hivatkoznak rá. Ötszáz év múlva csodálatosan teljesedik, kétezerötszáz évvel késobb pedig mi gyönyörködhetünk benne és vallhatjuk: Igaz, ma is orá várunk, hogy pislogó mécsesünkre életet leheljen az örökkön élo Messiás.

Köszönöm, Uram, ezt a szép tanítást. Csodálatos az, hogy ma is gyönyörködhetem benne, megérthetem, és igaznak vallhatom a kétezerötszáz évvel ezelotti szép versbe foglalt próféciát. Tudom, ez azért van, mert hozzám is te szólsz általa, aki tegnap és ma és örökké ugyanaz vagy. A faekével kínlódó, báránnyal áldozó héberhez ugyanazzal a szeretettel fordultál, mint hozzám, aki az atomok és gének problémáin vergodöm. O ugyanúgy várta szabadító Messiását Babilon nyilainak árnyékában, mint én az atombomba félelmében. Csak az eszközeink változtak, mi ugyanolyan bunösek, gyengék, védtelenek és kiszolgáltatottak maradtunk. De a Messiás is ugyanaz, s én boldogan várom, hogy megváltsa életemet. Ámen.

(Varga László: Isten asztaláról)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: