Szerző: andrelowoa | november 24, 2010

2010. november 23. kedd

Krisztus győzelme.

Az Úr Jézus Krisztus teljes győzelme, melyet a Sátán és annak seregei felett aratott, minden hívő számára elérhető. Ő az Úr, a Király, az erős ember, aki előtt meghajtjuk fejünket. Megfosztotta Sátánt a hatalmától, és a zsákmányát megosztja az egyházzal.
Három területen látjuk Krisztus győzelmét: az életében, a halálában, és a feltámadásában.
Személyes győzelmet aratott a pusztában, és megbízottként győzött a golgotán. Vállalta a halált, feltámadt és megdicsőülve a mennybe távozott tőlünk. A pusztában, szellemi, lelki és testi szinten érte a kisértés. A Sátán az első Ádámot ugyanezen a területen kiértette meg. Felkínálta neki a test kívánságát, a szem kívánságát, és az élet kérkedését, ami a hatalommal függ össze.

A test kívánsága: “…és a Lélek indítására a pusztában tartózkodott negyven napon át, miközben kísértette az ördög. Nem evett semmit azokban a napokban, de amikor azok elmúltak, megéhezett. Ekkor az ördög így szólt hozzá: ” Ha Isten Fia vagy, mondd ennek a kőnek, hogy változzék kenyérré.”
Lukács 4.1-3,

A szem kívánsága: “Ezután felvitte az ördög, megmutatta neki egy szempillantás alatt a földkerekség minden országát, és ezt mondta neki: ” Neked adom mindezt a hatalmat és dicsőséget, mert nekem adatott, és annak adom, akinek akarom.”
Lukács 4:5-6,

Szellemben: az élet kérdése: “Ezután elvitte őt Jeruzsálembe, a templom párkányára állította, és ezt mondta neki: “Ha Isten Fia vagy, vesd le magad innen, mert meg van írva: Angyalainak megparancsolta hogy őrizzenek téged: és tenyerükön hordoznak, hogy meg ne üsd lábadat a kőben.”
Lukács 4: 9-11,

Jézus megkísértetett minden területen csakúgy mint az első Ádám, sajnos az elbukott de az utolsó Ádám győzelmet aratott. Mégpedig Isten igéje által, hisz az egy kard a kezünkben. Jézus ellen állt és megtagadott minden kísértést.

Nézzük meg az első kísértésnél a “Lélek indítására, “tehát az Atya akarata volt ez, hogy ő is mint mi emberek tudja minek is vagyunk kitéve, hogy át tudja érezni a mi megpróbáltatásunkat.
A második kísértésnél, láthatjuk, hogy kérkedik Sátán a felfuvalkodását fitogtatva mondja ” Nekem adatott és én neked adom” a mi világunkban milyen fontos dolog a hatalom, a gazdagság.
A harmadik kísértésnél, szerette volna ha a büszkeség és az elbizakodottság szelleme szállta volna meg Jézust.
Legyőzte őnmagáért és népéért a Sátánt. Az Atya Isten dicsőségére.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: