Szerző: andrelowoa | november 25, 2010

Napi áhítat – 2010-11-25 – Ézs 42,18-25

„Van-e olyan vak, mint az én szolgám, és olyan süket, mint követem, akit küldök? Van-e olyan vak, mint az én megbízottam, olyan vak, mint az Úr szolgája? Sokat láttál, de nem ügyeltél rá, nyitva volt a füled, mégsem hallottál… Nem akartak útjain járni, és nem hallgattak tanítására. Ezért ontotta rá heves haragját és a háború tombolását.” Ézs 42,18-25

Nem szívesen, de az ige alapján kénytelenek vagyunk szembenézni az egyház nyomorúságaival is. Az egyház, mint szervezet, személy szerint annak vezetoi felelosek az egész nép hitéért és életéért. Elsosorban a tiszta igehirdetésért. Az emberek magatartását meggyozodésük, hitük irányítja. Ha az egyház bizonytalanul hirdeti az igét, az egész nép hite, ennek alapján magatartása is bizonytalanná válik. Sajnos, ma sem a társadalom, sem maguk a lelkipásztorok zöme nem éli át ezt a szörnyu felelosséget. Benne élünk a legsúlyosabb lelki és közösségi káoszban. Nincs irányító vezéreszme egész Európában. A múlt század nagy ideológiái csodöt mondtak. Egyedül a keresztyén hit maradt, de a többivel együtt az is elvesztette hitelét és átüto erejét. Mintha valóban vakok és süketek lennének vezetoink, belemerülnek a káoszba, nem látják és nem hallják, hogy a lelkek segélykérése nekik szól, nem érzékelik, hogy a szájukba adott igének mekkora ereje és fontossága van. A hívok és keresok kell, hogy ráébresszék oket feladatuk fontosságára. Vállalnunk kell, ha élni akarunk!

Uram, Istenem, mit tehetnék én és a hozzám hasonlók, hogy rákényszerítsük tanult, jó részben rátermett, szépen beszélo igehirdetoinket arra, hogy ok maguk komolyabban vegyék életfontosságú feladatukat, és azt, amit hirdetnek? Nem elég az o tudásuk, nem elég a mi igényünk, egyedül Lelked képes arra, hogy felébressze félálomban szendergo egyházunkat. Ébreszd fel újra, amint a reformáció idején és máskor is tetted, és erot adtál vele a legszörnyubb idok túléléséhez. Jövendot várunk gyermekeinknek, de nélküled nem fognak közösséget, eszményt, erot találni a cselekvéshez. Segíts minket, egyszeru hívoket, hogy belekiáltsuk igényünket vezetoink fülébe. Könyörülj rajtunk és egyházunkon! Ámen.

(Varga László: Isten asztaláról)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: