Szerző: andrelowoa | november 26, 2010

Napi áhítat – 2010-11-26 – Márk 3,21;31-35

„Hozzátartozói elindultak, hogy elfogják (Jézust), mivel azt mondták: magán kívül van… Körülötte sokaság ült, és szóltak neki: ’Íme, anyád és testvéreid keresnek téged!’…’Kik az én anyám, és kik az én testvéreim?… Aki az Isten akarata szerint cselekszik, azok az én testvéreim, és az én anyám.’” Márk 3,21;31-35

Szegény Mária! Egyszeru iparosasszony létére, mint Isten kiválasztottja, emberfeletti feladatot kapott. Hittel és becsülettel teljesítette, de nem mindig sikerült. Tudta, hogy fia a Messiás, de o is csak úgy tudta, mint a többiek, hogy hatalmas király lesz, népének ura és megmentoje. Kezdetben még bízott benne. A kánai lakodalomban o bíztatja: tegyen csodát, mutassa meg hatalmát! Jézusnak már ez sem tetszik, de megteszi a többiekért. De azután elindul, egy sarúban, az országutakon, egyszeru emberekkel köti le magát, maga ellen haragítja a hatalmasokat, bunösök és koldusok csocseléke veszi körül. Így soha nem lesz király belole! Hát elment az esze? Elmentek, hogy elfogják, megértessék vele, mit kell tennie. Nem tudták, hányan fogják még késobb jóakarattal okosan helyreigazítani a Jézus naivnak, értelmetlennek gondolt tanítását! Jézus nagyon szereti a családját, de senkinek sem engedhet beleszólást az o dolgaiba. Szörnyu lehetett Máriának meghallani kegyetlenül kemény szavát: Ki az én anyám? Aki Isten akaratát vállalja! De a végére magtanulta. Mi is meg kell, hogy tanuljuk: Ki Isten gyermeke? Aki okoskodás helyett engedelmesen vállalja az o szolgálatát.

Kegyelmes Istenem, Én szeretem igédet, törvényedet, mégis milyen gyakran jut eszembe a Bibliát olvasva, hogy ezt vagy azt a mondatot jobb lenne másképpen fogalmazni. Hogy azért a törvényt lehetett volna alkalmasabbá tenni az emberek számára. Sokkal könnyebb lenne a te gondolataidat formálni magunkhoz, mint magunkat a te gondolataidhoz. Nem hitetlenségbol, csak mert megrögzött, korhoz, megszokáshoz kötött gondolataink olyan messze vannak a te örökérvényu, tökéletes tanításodtól. Ne engedj utánunk! Kényszeríts rá, hogy mi formálódjunk akaratod szerint. Akkor fog a világ is aszerint formálódni, gyulölködés, háború, nyomorúság nélküli Isten országává. Hozd el számunkra ezt az országot! Ámen.

(Varga László: Isten asztaláról)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: