Szerző: andrelowoa | november 27, 2010

Napi áhítat – 2010-11-27 – Jn 19,25-27

„Jézus keresztjénél ott állt anyja. Amikor Jézus meglátta ott állni anyját, és a tanítványt, akit szeretett, így szólt anyjához: „Asszony, íme a te fiad!” Azután így szólt a tanítványhoz: „Íme a te anyád!” És ettol az órától fogva otthonába fogadta ot az a tanítvány.” Jn 19,25-27

Ne kívánj Isten kiválasztottja lenni! Azoknak ’lelkét mindig éles kardok járják át’ (Luk 2,35). Szegény Mária, mennyit szenvedhetett, mennyit aggódhatott a fiáért. Világosan látta, hogy a vesztébe rohan. Lehetetlen volt megértenie, hogy Jézus éppen ezért jött, hogy ez a Messiás rendeltetése. Elobb tiltakozott ellene, orültségnek tartotta. A kereszt alatt talán megértette. Azt hiszem, ezt legszebben, Muraközy Gyula fejezi ki „Az anya” c. versében, melyben János vigasztalja Máriát, és lelkesen magyarázza, hogy itt nem az o fia, hanem a Messiás, az Isten Fia, az Ige, az Igazság szenved. A vers végén János így szól: „Töröld le a könnyed…Hisz tudod már, a kereszten ki van! – Szólt Mária csöndesen: A fiam.” – Kár volt Máriából csodatevo félistent, mennyek királynojét csinálni. Úgy tökéletes o, ahogy a Szentírásban megjelenik: Egyszeru, hívo, engedelmes, fiára büszke, fiáért aggódó, szereto és szenvedo asszony, a mindenkori, örökké érvényes anya-eszmény. – Jézus a szenvedés legmagasabb fokán is kifejezi szeretetét, gondoskodik róla. Egymásra bízza a két embert, akit a legjobban szeret: legkedvesebb tanítványát, Jánost, és Máriát. Azután még egyszer jelenik meg Mária a Szentírásban, Csel 1,14-ben, ahol a mennybemenetel után együtt imádkoznak az apostolok, Máriával és a Jézus testvéreivel együtt. Hittel imádkozva tunik el a Bibliából.

Uram, te megáldottad az anyaságot. Sok szép példa van errol a Bibliában, de a legszebb a Jézus édesanyja. Köszönöm, hogy megírattad, hogy ott állt a kereszt alatt. Az én édesanyám is sokszor állt miattam kereszt alatt. Olyan ritkán tudtam segíteni neki, vagy rajta. Nem volt más, akire bízzam, csak te, Atyám. Ha még él, most is téged kérlek, gondoskodj róla. Ha már magadhoz szólítottad, tudom, túl van az ítéleten, jobb kézben van, mint az enyémben. Vezess engem úgy, hogy a Krisztus közösségében találkozhassam vele. Ámen.

(Varga László: Isten asztaláról)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

<span>%d</span> blogger ezt szereti: