Szerző: andrelowoa | november 28, 2010

2010. november 24. szerda

Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait. (Zsidó 4:12)

Néhány hete a következő hírt olvastam az egyik weboldalon: Hazánkban évente mintegy százezer Biblia jelenik meg és kerül kereskedelmi forgalomba. Ekkora példányszámban, pláne évről évre folyamatosan hasonló mennyiségben nem nagyon fogy más műből; az eladási adatok azt mutatják, még mindig ez a legnépszerűbb könyv.
Ez egy örvendetes hír! Ettől örvendetesebb már csak az lenne, ha tudnánk, hogy ki milyen gyakran olvassa és hány ember élete változik meg, és indul el jó irányba a Biblia olvasásának hatására. Persze szerény meglátásom szerint még a templomba járó emberek is viszonylag keveset olvassák a Bibliát. Ha nehezen érthető szakaszhoz érnek, akkor különösen elkedvetlenednek. Pedig nyilvánvaló, hogy egyetlen sora sem véletlen a Szentírásnak. Ismertem egy idős nénit – már jó pár éve nincs az élő sorában – aki saját bevallása szerint negyvenegyszer (!!!) olvasta el életében a Bibliát. Idézgette is elég gyakran, ami alátámasztotta szavait. Nem kérdés: minden nap szükséges egy kis időt rászánnunk a Biblia olvasására, mert ezáltal közelebb kerülünk Istenhez, de jobban megismerjük önmagunkat is! Tudom, hogy elfoglalt vagy, de élj a lehetőséggel! Nem fogod megbánni!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: