Szerző: andrelowoa | november 28, 2010

2010. november 28. vasárnap

Ebben a világban ahol a Sátán uralkodik, a hívő embernek tudnia kell, hogy az ő helyzete milyen kiváltságos. Isten garantálja az övéinek, hogy törvényesen is hozzá tartozunk. Bele vagyunk vésve az ő tenyerébe, felettünk tartja, tenyerét, mint védelmet. Biztosít arról, hogy az ő angyalai állandóan körülöttünk állnak és őriznek minket, családunkat, otthonunkat.

A hívő a lelkében tapasztalja az ellenség “tüzes fullánkját”, ami eredményezhet elnyomást, depressziót, félelmet, hitetlenséget, gonosz gondolatokat, vád, békétlenséget, Ezeket fel kell ismerni, ellene állni, és kioltani Isten szellemi fegyvereivel. A konfliktusok fő területe az értelemért folyó csata. Az a hívő aki azt mondja én ettől mentes vagyok. ugyan úgy bűnös, mint aki megbotlik, mert hazudik. Mindenki életében vannak botlások, de attól különbözik a mi helyzetünk, hogy nem maradunk benne a bűnben, mert a Szent Szellem figyelmeztetésére megvalljuk, és ki akarunk ebből jönni, mert nekünk van bocsánat.

Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanúskodások, és az istenkáromlások.
Máté 15:19

Amikor megtérünk és a szívünkbe költözik Jézus, megtisztul a szívünk, de igyekeznünk kell ezt a tisztaságot megtartani, és állandóan ahhoz a kúthoz járnunk ami az élő vizet adja. Ez pedig Isten és Jézus Szelleme. Miért? Mert a világban élünk, különböző kihatásoknak vagyunk kitéve, felemás iga, hitetlenség, TV, internet, kollégák, barátok, filmek, stb.

Mindnyájan ugyanazt a lelki eledelt ették, és mindnyájan a lelki italt itták, mert a lelki kősziklából ittak, amely velük ment. A kőszikla pedig Krisztus volt.
1 Korinthus 10:3-4

A pusztai vándorlás egy intő példa számunkra, mert hiszem, hogy akkor minden ember hitt az Úrban, de mégsem mindegyik menekült meg.

Mert többségükben nem lelte kedvét az Isten, úgyhogy elhullottak a pusztában.
1 Korinthus 10:5,

Mindez pedig példaképpen történt velük, figyelmeztetésül íratott meg nekünk, akik az utolsó időben élünk. Aki tehát azt gondolja, hogy áll, vigyázzon hogy el ne essék!
1 Korinthus 10:12,

Legyünk éberek és óvatosak a gonosz kísértéseivel szemben és támaszkodjunk a kőszikla biztonságos talajára.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: