Szerző: andrelowoa | december 4, 2010

2010. december 4. szombat

Az alkotni szó jelentése: mintáz, vagy formál, ahogy a fazekas formálja az agyagot és egy edény készül belőle.
A teremt szó jelentése: valamit alkotni a semmiből létre hívni.

Akkor azt mondta Isten: alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá: uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, az állatokon, az egész földön és mindenen, ami a földön csúszik- mászik.
Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket. Isten megáldotta őket és ezt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be és hódítsátok meg a földet.
1 Mózes 1:27-28,

Tehát Isten volt az aki a lelkünket és a szellemünket teremtette és megformálta a testünket. Az a tény, hogy az ember egy teremtőnek köszönheti létezését, alárendelt teremtménnyé teszi őt. Az ember nem önmagában létező, hanem egy függő teremtmény, Istentől függő lény. Akár beismeri valaki akár nem ez így van, Istentől függünk teljes mértékben.

Akit tehát ti ismeretlenül tiszteltek, én azt hirdetem nektek. Az Isten, aki teremtette a világot és mindazt, ami benne van, aki mennynek és földnek Ura, nem lakik emberkéz alkotta templomokban, nem szorul emberi kéz szolgálatára, mintha hiányt szenvedne valamiből: hiszen ő ad mindenkinek életet, leheletet és mindent. Az egész emberi nemzetséget is egy vérből teremtette, hogy lakjon a föld egész felszínén: meghatározta elrendelt idejüket és lakóhelyük határait, hogy keressék az Istent, hátha kitapinthatják és megtalálhatják, hiszen nincs is messzire egyikünktől sem: mert őbenne élünk, mozgunk és vagyunk.
Apostolok Cselekedetei 17:23-28,

Nekünk is van értelmünk, intelligenciánk, gondolatainkat beszédben fejezzük ki, van szabad akaratunk, és tudatosan tesszük a mindennapi dolgainkat, tudunk dolgozni, alkotni és nagyon sok mindent, és ezek a dolgok az állatok fölé emelik az embert. Jó lenne ha az emberek ezt tudomásul vennék és elfogadnák. Hálásak lennének teremtőjüknek, és méltó módon élnének, úgy amire teremtettek, az értelmes pozitív életre.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: