Szerző: andrelowoa | december 5, 2010

2010. december 5. vasárnap

Az ember akarata erkölcstelen természetének és gonosz szívének van alávetve amiből saját magát ki nem szabadíthatja, ebből az állapotból, csak Isten tudja őt kiszabadítani. De Isten hívására válaszolnia kell.

Mert amikor ezt mondja az Írás: “Ma, ha az ő hangját halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket, mint az elkeseredéskor”,
Zsidók 3:15,

Nincs olyan ember akinek az Úr ne szólt volna! Lehet az rokon, szomszéd, média, kolléga vagy bármi máson. Lehet kutakodni, nem tiltja senki, vannak gyülekezetek ahova be lehet menni ahol örömmel fogadják az érdeklődőket. Aki nem teszi, senkit nem vádolhat avval, hogy bocsi, de nem hallottam az öröm üzenetet.

Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek: mindazokat, akik hisznek az ő nevében, akik nem vérből, sem a test, sem a férfi akaratából, hanem Istentől születtek.
János 1:12-13,

Ez Isten válasza, hogy fiak vagyunk és vegyük fel a győztes mentalitást, mert Jézus megváltása által győztesek vagyunk. Isten akarata, hogy minden ember megtérjen és üdvözüljön, eljusson az igazság megismerésére.
Isten lelkiismeretet helyezett az emberbe. Ez az önismeret képessége, de a Szent Szellem figyelmeztetése is ide tartozik. A lelketlen emberre mondják elvetemült. Vagyis Istentől olyan távol van, (bűnei miatt) hogy nincs lelkiismerete, teljesen elvetemült mint a vizes fa, ami semmire sem jó ki kell dobni, mert még elégetésre sem jó. Az első emberpár becsületes állapotba teremtetett, lelkiismerete sem működött mert nem volt bűne. Abban a pillanatban ahogy vétkeztek, gondolataik elkezdték őket vádolni. Ebben is különbözünk az állatoktól. Aki maga a szeretet, annak kell, hogy le tudja adni, de vágyik arra is, hogy őt imádják, szeressék. Mi sem vagyunk mások, mert akiben van szeretet többlet, annak általában van családja, gyermekei, unokái és ha még mindig van mit leadnia, vagy a családnak nem tudja átadni mert nem vevők rá( ilyen is van sajnos), akkor van egy állatkája aki babusgat, és aki viszont szereti. Az állatok nem tudják Isten szeretetét viszonozni, mert nincs szellemük, ők csak az embert tudják szeretni aki gondoskodik róluk. Ismerek olyan embereket akiknek nincs gyermekük, de nincs semmilyen állatjuk sem, mert azzal csak problémák vannak. Ezek az emberek már nevetni és örülni sem tudnak.

Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten őbenne.
1 János 4:16,
De eljön az óra, és az most van, amikor az imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres magának. Az Isten Lélek( szellem) és akik imádják őt, azoknak lélekben (szellemben) és igazságban kell imádniuk.
János 4:23-24,

Időszerű az Írás “most van itt az ideje”, még a hívők körében sem tudatosult az a tény, hogy milyen hatalmas az imádatban rejlő erő. Bármi is a problémánk, bajunk, de ki tudjuk mondani – Uram akkor is szeretlek és imádlak. – A gondok bajok a javunkat fogják szolgálni.
Ha valakinek van gyermeke és azzal rossz viszonya van, de az kimondja – bocsáss meg szeretlek,- nincs az a szülő aki a lelkét oda ne adná neki. Hát ilyen a mi mennyei Atyánk is. Mert sok mindent megenged nekünk, hogy a nehézségek által át tudjuk élni, újra meg újra az ő csodáit. Ez a hit építés. A dicsőítés és imádat alatt tudjuk átadni, kimutatni szeretetünket, hálánkat az Urnak. Aki ezt nem tudja tenni, vagy úgy érzi ez nem fontos, az vizsgálja meg magát és térjen meg ebből, mert az ige hallgatás is fontos, mert ott vevők vagyunk, az imádatban pedig leadók.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: