Szerző: andrelowoa | december 5, 2010

Napi áhítat – 2010-12-05 – Ámósz 8,11-12

„Jön majd olyan ido – így szól az én Uram, az Úr –, amikor éhséget bocsátok a földre. Nem kenyérre fognak éhezni, és nem vízre fognak szomjazni, hanem az Úr igéjének hallgatására. Támolyognak majd tengertol tengerig… és keresik az Úr igéjét, de nem találják.” Ámósz 8,11-12

Nem lehetne jobban jellemezni mostani korunkat. Kenyere, itala boven van a keresztyén népeknek, jutna másoknak is elég, mégis fél, mégis szerencsétlennek, veszélyben lévonek érzi magát minden nép. Kétségbeesetten keresik a megoldást, a megmento eszmét, az igazságot. A Kárpátokban történt, hogy két sízot meglepett a köd. Megfagyott holttestük mellett látták másnap, hogy körbe-körbe jártak, néha egészen közel a menedékházhoz, de nem találták meg. Így keresi ma a világ az igét, s ha nem találja meg, úgy járhatunk mind, mint azok a sízok. Az emberek persze nem tudják, hogy Isten igéjét keresik. Honnan tudnák, ha az el van rejtve elolük? Ha az egyház csak óvatosan hirdeti, maga se tudja, hogy az az egyetlen megoldás. Ha a tömegek elhitték, hogy már elavult, nem kell komolyan venni. Ezer szekta, babona, idegen vallás szédíti a népet, mindegyik boven talál híveket, mert annyira szomjazza különösen az ifjúság az igazságot. „Támolyognak tengertol tengerig, és nem találják.” Ebbol az ördögi körbol emberileg nincs kiút. Egyedül Isten tehet csodát, ébredést, amit hasonló helyzetben már többször megtett. Imádkoznunk kell, hogy újra megtegye.

Uram, Istenem, nagy gazdagságában és hatalmában annyira megromlott volna már az emberiség, hogy nem tudsz vele mit kezdeni? A technikai csodák dicsosége annyira elködösítette értelmünket, hogy nem látjuk meg tole a mélységbol kivezeto egyetlen utat? A Te igazságod, a szolgáló szeretet nélkül nem lesz jövoje gyermekeinknek! Ha rajtunk már nem lehet, könyörülj rajtuk, a jövendo nemzedékeken! Add szájukba és szívükbe igédet, a megváltó, felszabadító, jövot jelento igazságot! Add, hogy gyermekeink megtaláljanak, és készek legyenek szolgálni Téged! Ments meg, Uram, minket! Ámen.

(Varga László: Isten asztaláról)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: