Szerző: andrelowoa | december 6, 2010

Napi áhítat – 2010-12-06 – János 14,1-3

„Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is.” János 14,1-3

Ez a Krisztusban hívok végso, életet, boldogságot, reménységet adó bizonyossága. Krisztus nem azért adta értünk az életét, nem azért adta kezünkbe Istennek örökké érvényes tanítását, nem azért várja el tolünk, hogy rövid földi életünket annak szolgálatára szánjuk, hogy az élet után eldobjon magától. Azt akarja, hogy ahol O él, mi is ott legyünk. Abban a csodálatos világban, ahol nincs ido, nincs szenvedés, ahol Isten szemtol szemben való látásában nem kételkedhetünk, és nem tévelyeghetünk többé, de élo, személyes valóságban vehetünk részt az O örök munkájában. Ezért vállalták az apostolok, akik személyesen találkoztak a feltámadt Krisztussal, a legkínosabb halált is, mert & látták, tudták, megtapasztalták a halálon túli életet, s alig várták, hogy részesei lehessenek. Ez vár téged is, testvérem. Az a végtelen szeretet, ami Krisztusnak ezekbol a szavaiból árad feléd. „E világon nyomorúságotok lesz” – figyelmeztet azzal a furcsa ígérettel, amivel ember soha nem hívogathat másokat, de o megteheti, mert sokkal többet ígérhet, minta földi örömöket, melyeket a földi próféták és hatalmasságok kínálnak. A hitbol fakadó biztonságot és boldogságot itt a földön csak elolegképpen, ráadásul ajándékozza híveinek.

Istenem, szédelgek, ha teljes mélységében belegondolok ez ige ígéretébe. Tudom, hogy velem vagy földi életemben. Tapasztalom szereteted ajándékait. Azt is hiszem, hogy van örök élet. Mégis mindig újra át kell gondoInom, hittel meg kell bizonyosodnom arról, hogy Krisztus számomra személy szerint készen tartja eleve elrendelt heyemet a mennyben. Add, Uram, hogy földi kínjaim, sok keserves gondom, kemény munkám között el ne feledkezzem errol a legnagyobb ígéretrol, s ha kell, nyugodtan tudjak lemondani bármirol, mert nagyobb kincset, biztosabb nyereséget úgysem tud adni semmi, mint Krisztusa megígért örök életet. Ámen.

(Varga László: Isten asztaláról)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: