Szerző: andrelowoa | december 8, 2010

2010. december 8. szerda

A biblia kijelenti Isten tervét amit négy pontban tudunk meghatározni:

Kapcsolat: Ahogy Isten az első emberrel kereste a kapcsolatot, úgy a ma emberével is keresi. De a bűn, amely miatt Ádám elrejtőzött Isten elől, azóta is gátolja az embert a Vele való kapcsolatra. Sőt a mentegetőzés, a másra mutogatás is egy életformájává vált az emberiségnek.

Amikor azonban meghallották az Úristen hangját, amint szellős alkonyatkor járt-kelt a kertben, elrejtőzött az ember és a felesége az Úristen elől a kert fái között. De az Úristen kiáltott az embernek, és ezt kérdezte: hol vagy?
1 Mózes 3:8-9,

Nem az Úr keze rövid ahhoz, hogy megsegítsen, nem az ő füle süket ahhoz, hogy meghallgasson, hanem a ti bűneitek választottak el titeket Istenetektől, a ti vétkeitek miatt rejtette el orcáját előletek, és nem hallgatott meg.
Ézsaiás 59: 1-2,

Ma is kiált az Úr az ő teremtményeinek, hisz neki köszönhetjük az életünket, a családunkat és mindenünket.

Jellem: Az Atya azt akarta, hogy gyermekei belül olyanok legyenek, mint Ő. A görög szó amelyet képmásnak fordítottak, jellemet jelent, ebből származik a karakter. Isten azt akarta, hogy az ember részese legyen az isteni természetnek.

Ezek által kaptuk meg azokat az ígéreteket, amelyek nekünk drágák , sőt a legnagyobbak: hogy általuk isteni természet részeseivé legyetek és megmeneküljetek attól a pusztulástól, amelyet a kívánság okoz a világban.
2 Péter 1:4

Az ember jellemének helyre kell állnia, hasonlóvá kell lennie Fiához Jézushoz, egy képmássá kell lennünk idővel.

Feladat: Isten szerette volna megosztani gyermekeivel a világegyetem feletti uralmát. Bár az ember most is sok mindent tud, de mivel nem hívőként jut a tudáshoz, minden felfedezés a katasztrófát hozza maga után. Mert a Sátán az aki segíti, hisz nem Istent kéri arra egy tudós, hogy segítsen. A tudósok nagy része magát magasztalja fel.

Szaporodás: Isten szerette volna megosztani gyermekeivel erejét. Azt mondta” szaporodjatok, sokasodjatok,” vegyetek részt a családi üzletben. Nemcsak a család szaporodását jelenti, hanem a mi képünkre való szaporodást is. Ezért nagyon fontos az ujjá születés és az ilyen családokban a sok gyümölcs. Mert egy elveszetnek hitt családban egy ember megtérése adja a többi családtagnak is az áldás lehetőségét. Ha közvetlenül nem is térnek meg, de az unokákban elültetett mag egyszer mint a bomba, ami a földben képes 50 évig is szunnyadni, de ha egyszer szikrát kap, robban. Általában ha valaki megtér akkor több a megtértek száma egy bizonyos idő után, mint a kudarc.

Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök meg maradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek.
János 15:16,

Isten terve tökéletes volt, a ma embere nem tehet az ádámi átokról, ezért az Atya elkészítette az üdvtervét is, hogy minden ember megtérhessen, és az ő kegyelmében ,irgalmában tudjunk áldást venni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: