Szerző: andrelowoa | december 9, 2010

2010. december 9. csütörtök

Az emberi történelem és az ember is hordozza a bűn valóságának bizonyságát. A Szentírás megmutatja, hogy a bűn a Sátán által jött be a világba, azután Ádám és Éva bukása által az emberiség életébe. A Biblia kijelenti, hogy a bűn lényege az önközpontúság, és tragikus eredménye a halál. De kijelenti Isten megváltó tervét is Krisztusban, hogy örökre véget vessen a bűnnek.

A bűn valósága:
Ha körülnézünk láthatjuk, hogy nincs valami rendben a világegyetemben. Ez vonatkozik a természet rendjére és az emberek életére is. A világban zajló összes küzdelem a bűn létezésére vezethető vissza.

A) A teremtés igazolja a bűn létezését.
A szép a csúnya, a világosság és a sötétség, a születés és az elmúlás, mind igazolja ezt a diszharmóniát. A föld bolygó erői és a természet úgy tűnik, hogy az emberiség ellen fordultak. Kétarcú lett körülöttünk a természet, mert hol áldást, hol pedig kárt ad. Mindenképpen áldást kellene adnia az ember számára, aki gondozza, de mintha átok alatt lenne. Ez pontosan azért van így, mert a bűn következtében a természet együtt bukott a királyával, vagyis Ádámmal. Válasz a bűn.

Az embernek pedig azt mondta: Mivel hallgattál feleséged szavára, és ettél arról a fáról, amelyről azt parancsoltam, hogy ne egyél, legyen a föld átkozott miattad, fáradsággal élj belőle egész életedben! Tövist és bogáncsot hajt neked, és a mező növényét eszed. Arcod verejtékével eszed a kenyeret, míg visszatérsz a földbe, mert abból vétettél.
1 Mózes 3:17-19,

B) Az emberiség történelme igazolja a bűn létezését.
A történelemben is láthatjuk, hogy zűrzavar, zavarodottság, vérrontás, gyűlölet , kapzsiság, leuralás és gyilkosságok jellemzik. Erkölcsi romlottság jelzi, hogy valami nincs rendben. Válasz a bűn.

Honnan vannak viszályok és harcok közöttetek? Nem a tagjaitokban dúló önző kívánságok okozzák-e ezeket? Kívántok valamit, és nem kapjátok meg, öltök és irigykedtek, de nem tudtok célt érni, harcoltok és viszálykodtok.
Jakab 4:1-3,

Parázna férfiak és asszonyok, nem tudjátok-e, hogy a világgal való barátság ellenségeskedés az Istennel? Ha tehát valaki a világgal barátságot köt, ellenségeskedés az Istennel.
Jakab 4:4,

Az emberek többsége hallani sem akar Istenről, sem olvasni a Szent Írást, de hibáztatni Istent mindenért, azt igen. Valójában fogalmuk sincs mi az igazság és az ellenkezésükkel semmi joguk sincs ahhoz, hogy Istent hibáztassák. Csak hálát tudok adni az én mennyei Atyámnak azért, hogy megismertette velem az igazságot és így tisztán tudok mindent látni.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

<span>%d</span> blogger ezt szereti: