Szerző: andrelowoa | december 10, 2010

2010. december 10. péntek

A bűn valósága.

C) Az emberi értelem igazolja a bűn létezését.

A tanult értelem megpróbálja letagadni a bűn létezésének tényét, de lelke mélyén minden ember tudja, hogyha jót akarna cselekedni, akkor is a gonosz jelenlétével találkozik. Az ember gonoszul cselekszik, mert gonosz. Bárki, aki kicsit is becsületesen és logikusan gondolkodik, elismeri, hogy a bűn valóság.

Tudjuk ugyanis, hogy a törvény lelki, én pedig testi vagyok: ki vagyok szolgáltatva a bűnnek. Hiszen amit teszek, azt nem is értem, mert nem azt cselekszem, amit akarok, hanem azt cselekszem, amit nem akarok, ha nem azt cselekszem, amit nem akarok, akkor pedig már nem is én teszem azt, hanem a bennem lakó bűn.
Róma 7:14-17,

Pál apostol a bennünk zajló harcról beszél, amit a testünk tesz nap mint nap. Amit a magunk akaratából nem tudunk megtenni azt megteszi a mi Urunk.

Amire ugyanis képtelen volt a törvény, mert erőtlen volt a test miatt, azt tette meg Isten, amikor a bűn miatt tulajdon Fiát küldte el a bűnös testhez hasonló formában, és kárhozatra ítélte a bűnt a testben.
Róma 8:3,

Pál figyelmeztet minket, hogy lélek szerint éljünk, mert mi lelki emberek vagyunk. bár amit elkövetünk azt valljuk meg és adjuk át a mi urunknak, hogy szabadítson meg minket tőle.

D) Az emberi lelkiismeret igazolja a bűn létezését.

Az ember lelkiismerete szoros kapcsolatba áll a logikával. Mert ha bűnt követünk el a lelkiismeret gyötri az embert és a gondolatai elkezdik gyötörni vagy éppen mentegetni az illetőt. A lelkiismeret törvénye bőséges bizonyíték a bűn valóságára.

Mert Isten nem személyválogató. Akik ugyanis törvény ismerete nélkül vétkeztek, a törvény nélkül vesznek el, és akik a törvény ismeretében vétkeztek, azok a törvény alapján kapják meg majd az ítéletet. Hiszen nem a törvény hallgatói igazak Isten előtt, hanem a törvény megtartói fognak megigazíttatni.
Róma 2:11-13,

Bölcs beszéd ez, jó ha mi is megszívleljük, akik rendszeresen hallgatói vagyunk az igének. Zabolázzuk meg testünket és tartsuk be a törvényt ami nekünk íratott, fedésre és megigazításra.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: