Szerző: andrelowoa | december 11, 2010

2010. december 11. szombat

A bűn valósága.

E) Az emberi tapasztalat igazolja a bűn létezését.

Hiszen megismerték Istent, mégsem dicsőítették vagy áldották Istenként, hanem hiábavalóságokra jutottak gondolkodásukban, és értetlen szívük elsötétedett. Akik azt állították magukról, hogy bölcsek, azok bolonddá lettek, és a hallhatatlan Isten dicsőségét felcserélték emberek és madarak, négylábúak és csúszómászók képével. Ezért kiszolgáltatta őket az Isten szívük vágyai által a tisztátalanságnak, hogy meggyalázzák egymás testét. Akik az Isten igazságát hazugsággal cserélték fel, azok a teremtményt imádták és szolgálták a Teremtő helyett, aki áldott mindörökké. Ámen. Ezért Isten gyalázatos szenvedélyeknek szolgáltatta ki őket. Mint ahogy asszonyaik felcserélték a természetes érintkezést a természetellenessel, ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt gerjedtek fel kívánságukban: férfiak, férfiakkal fajtalankodtak, de el is veszik tévelygésük méltó jutalmát önmagukban. És mivel nem méltatták Istent arra, hogy megtartsák ismeretükben, Isten kiszolgáltatta őket az erkölcsi ítéletre képtelen gondolkodásnak, hogy azt tegyék, ami nem illik. Ezért tele vannak mindenféle hamissággal, gonoszsággal, kapzsisággal, viszálykodással, álnoksággal, rosszindulattal: besúgók, rágalmazók, istengyűlölők, gőgösek, dicsekvők, találékonyak a rosszban, szüleiknek engedetlenek, kíméletlenek, szószegők, szeretetlenek és irgalmatlanok.
Róma 1:21-31,

A szörnyű bűnök listáját a mai hírek fényében nézzük, bőven találunk bőséges példát ebben a világban is a bűnök elkövetésében. A Szentírás jelzi azt, hogy a bűn az utolsó időkben megszaporodik ( 2 Tim 3:1-5). Nem véletlenül mondta Jézus, ” A legnagyobb bűn, hogy nem hisznek bennem.” Mert akik ilyen bűnöket tesznek, és bálványokat (Teremtményt) imádnak, azokat szolgáltatja ki az Úr ilyen förtelmes dolgoknak. Így már értjük, hogy a mostani időkben miért is szaporodott meg a fajtalanság bűne és még sok más bűn is. Sajnos a hitetlenség sem volt ennyire elhatalmasodva régen. Isten kijelentette magát a Szentíráson keresztül .

Mert ami megismerhető az Istenből az nyilvánvaló előttünk, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számunkra.
Róma 1:19,

Számomra az élet az ami csodálatos, a természet szépsége ami a szemünk előtt látható. Egy virágszál, vagy egy élet kezdete, ezek bizonyítják Isten létezését, jóságát szeretetét. Mert van miben gyönyörködnünk, ha nem tesszük zavarossá.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: