Szerző: andrelowoa | december 12, 2010

2010. december 12. vasárnap

A bűn valósága.

F) Az emberi vallás igazolja a bűn létezését.

Minden nemzet hisz istenében vagy isteneiben. Majdnem minden nemzet kifejlesztett magának egy vallást, amelyben megjelenik a papság és a békéltető áldozat. Megbékélést keresnek az istenekkel, mert felismerik a megváltás szükségességét. Illetve mert belül érzik, hogy bűnösök. A vallás önmagában egy másik tanúja a bűn valóságának. Azonban csak az igaz keresztyénségnek van meg Isten válasza a bűn problémájára, hiszen erre Krisztusban van meg a válasz.

G) A hívők igazolják a bűn létezését.

Az a hívő aki ismeri Krisztust mint megváltóját, még pontosabban felismeri a bűn létezésének tényét. Megtérésünk után jobban észrevesszük a bennünk zajló két törvény – a bűn és a halál, valamint az élet szellemének törvényét.

Mert a törvény cselekedeteiből nem fog megigazulni egyetlen halandó sem őelőtte. Hiszen a törvény csak a bűn felismerésére adódik.
Róma 3:20,

Viszont a bűnt nem ismerném, ha nem ismertem volna meg a törvény által, és a kívánságot sem ismerném, ha a törvény nem mondaná:
Róma 7:..7

Nem vagyunk mi hívő emberek sem tökéletesek, csak igyekszünk azok lenni és Jézusra hasonlítani belsőleg. Isten Szent szellemével tudunk csak megtisztulni, megváltozni, engedelmességünkkel pedig megrövidítjük ezt az átalakulást. Minden felismert bűn amit hordozunk közelebb visz a célhoz. Köszönet a mi Urunknak, hogy segít ebben.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: