Szerző: andrelowoa | december 13, 2010

Napi áhítat – 2010-12-13 – János 15,18-21

„Ha gyulöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem elobb gyulölt, mint titeket. … Nem nagyobba szolga az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak, ha az én igémet megtartották, a tieteket is meg fogják tartani. De mindezt az én nevemért teszik veletek.” János 15,18-21

Milyen különös biztatás! Képzeljünk el egy politikai vezetot, aki ilyen ígéretekkel csábítja követoit: Jöjjetek velem, és üldözni fognak, gyulölni, megvetni fognak, esetleg keresztre fognak feszíteni. Nem bolond az, aki erre azt mondja: Jól van, Uram, követlek téged? Nemhiába nevezi Pál apostol bolondoknak a Krisztus követoit (1Kor 1,21). És mégis, minden korban, tömegesen jönnek elszánt emberek az O seregébe. Mert megéri. Mert a szenvedés, a gyulölködés anélkül sem kerülheto el. Hány olyan embert ismersz, testvérem, akinek nincsenek gyulöloi? Talán jobb kölcsönösen, irigységbol vagy valódi sérelembol gyulölködni, mint vállalni Krisztus ellenségeinek ellenszenvét? O megengedheti magának, hogy ilyen szavakkal hívja követoit, mert minden gyulölség ellen védelmet tud nyújtani, mert Övé a hatalom mennyen és földön. Itt a földön jó lelkiismeretet, értékes célokat, igaz emberi életet ad; az örök élet pedig minden földi kínnál vagy nyereségnél százszor többet jelent. Krisztus ma is hív, most éppen téged hív. Mit válaszolsz a hívására?

Istenem, köszönöm, hogy megszólítasz, hogy engem is hívsz Krisztus tanítványainak seregébe. Tudom, ott a helyem. Arra rendeltél, azért adtad eddig is ajándékaidat, azért szólítasz meg minden alkalommal. Szeretnék szolgád lenni, de nehezen tudom vállalni mindazt, ami ezzel jár. Vannak dolgok, akaratod ellen való dolgok is, melyek fontosak a számomra, melyekrol nehezen tudok lemondani. Nem szeretem, ha megvetnek, ha kinevetnek. Tudom, hiába nem vállalom, annál inkább belegabalyodom a mindennapi harc és gyulölködés világába, és még többet veszítek. Ha azt akarod, hogy szolgád legyek, adj hozzá eros hitet, elszántságot, hogy minden csábítás ellenére kitarthassak a szolgálatodban! Ámen.

(Varga László: Isten asztaláról)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: