Szerző: andrelowoa | december 17, 2010

2010. december 17. péntek

A bűn eredete.

A) A bűn belépése a világegyetembe.

Sok emberben felmerült az a kérdés, vajon miért bukott meg Lucifer? Őt ki kísértette meg? Jakab apostol foglalkozik a bűn születésével és lényeges dolgokba enged betekintést.

Senki se mondja, amikor kísértésbe jut: az Isten kísért engem, mert az Isten a gonosztól nem kísérthető, és ő maga sem kísért senkit a gonosszal. Mert mindenki saját kívánságától vonzva és csalogatva esik kísérésbe. Azután a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig kiteljesedve halált nemz. Ne tévelyegjetek, szeretett testvéreim:
Jakab 1:13-16,

Isten nem teremtett és nem rendelt bűnt. Nem is helyesli és nem bátorítja teremtményeit a bűn elkövetésére. A Szentírás világosan megmutatja, hogy az első teremtett erkölcsi lények az angyalok voltak, és Lucifer az angyalaival lett az első és eredendő bűnös. A bűn tehát az angyalok között kezdődött a mennyben. Aztán a földre is elért a kísértő, a Sátán lényében.

Eszembe jut a Mi Atyánk, “Ne vigy minket a kísértésbe” vagyis ne engedd meg a gonosznak, szerintem azt jelenti. Lehet ezt is félre magyarázni, mintha az Úr vinne bele.

Ez az angyali lény, Lucifer bölcsességgel, fényességgel és szépséggel volt felruházva. A dicsőítés szolgálatának vezetője volt. Ő volt a felkent kérub,( Szolgáló angyalok Isten trónjánál), aki Isten trónját őrizte. Szabad akaratú, erkölcsi és alárendelt lénynek teremtette Isten, saját dicsőségére és gyönyörűségére.

Forrás: A keresztyén hit alapjai, című könyv, Kevin J. Conner-től


Hozzászólás

Kategóriák