Szerző: andrelowoa | augusztus 31, 2010

2010. augusztus 31. kedd

Az ige azt mondja: eltompult a hallásunk.

Ugyanis ennyi idő múltán már tanítóknak kellene lennetek, mégis arra van ismét szükségetek, hogy titeket tanítson valaki az Isten beszédeinek alapelemeire, mert olyanokká lettetek, mint akiknek tejre van szükségük, nem kemény eledelre.
Zsidók 5:12,

Pál megdorgálja a gyülekezetet, hogy viselkedjen már felnőt módjára és ne csak vevők legyenek, hanem leadók is. Mert Isten gondoskodik arról, hogy a kegyelmi ajándékokat kiossza, és legyenek köztünk, evangélisták, pásztorok, tanítók, próféták és apostolok, hogy ezek felkészítsenek mindenkit a munkára. De a megfelelő időben rá kell állni Isten munkájára, a legfontosabbra, az evangélista munkájára, mert ez Isten akarata, hogy az evangélium terjedjen és minden ember megmeneküljön. Ez a mi munkánk, amiben az égiek segítenek nekünk, ha adjuk magunkat erre.

“hogy szívük felbátorodjék, összeforrva szeretetben, és eljussanak a teljes bizonyossághoz vezető ismeret egész gazdagságára: az Isten titkának, Krisztusnak ismeretére. Benne van a bölcsesség és ismeret minden kincse elrejtve.”
Kolossé 2:2-3,

Mit mond az ige? Krisztusban van a bölcsesség és az ismeret kincse, és el van rejtve benne. De ha mi egyek vagyunk vele, akkor bennünk is meg kell lennie ennek. Ha nagykorúak vagyunk akkor meg is van. Keressük kutassuk ezt a kincset a bibliánkban, mert ott van elrejtve, mert az ige maga Krisztus.

Mivel tehát már elfogadtátok Krisztus Jézust, az Urat, éljetek is őbenne. Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb.
Kolossé 2:6-7,

Ha benne élünk, eggyé válunk vele, és ugyanazt tesszük amit ő tett. Csak adott önzetlenül, szeretetből. Az ellenséget dorgálta, tanított, gyógyított és hirdette az evangéliumot. Ez a mi feladatunk is.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: